<
 
harnischmacher architectuur
projecten contact
 
>
 

 

Woning te Vaals / 2009

 

 

De woning staat in Vaals boven op de rand van een heuvelrug met aan de achterzijde een wijds uitzicht over het Zuidlimburgse landschap. Door gebruik te maken van het  verloop in het terrein ontstaat een woonkamer en keukengedeelte georiŽnteerd op de uitzichtkant met een hoogte van 3,5 meter. Het basement van het gebouw wordt onderdeel gemaakt van de heuvel door enerzijds het groendak en anderzijds de parallelle trap en tevens het gebruik van donkere ruwe bakstenen. De bovenbouw is contrasterend wit gestuct en steunt aan het einde op het eerder genoemd omhoogkomend basement. De woning kent verder nog verrassende elementen zoals een vijvertje op de verdieping welk het verstrooid zonlicht de slaapkamer in reflecteert en een patio aan de slaapkamer  die ook direct boven de entree zichtbaar is.

 

 

 

^

 harnischmacher architectuur - woning - vaals 2009