<
 
harnischmacher architectuur
projecten contact
 
>
 

 

Woning te Schimmert / 2007

 

 

De kavel waarop de woning moest worden gebouwd is aan de straatzijde zuidelijk georiŽnteerd. Het beeldkwaliteitplan bepaalde een rode baksteen voor de gehele wijk. Het ontwerp is gebaseerd op een  flexibel voor- en achterkamer concept. De opdrachtgever had behoefte aan ruimten die onafhankelijk van elkaar konden functioneren. Dit is opgevangen door een multifunctioneel gedeelte als schakelruimte tussen zitkamer en keuken te creŽren. Deze ruimte is van een riante vide voorzien zodat het zonlicht dieper de woning kan indringen en er een ruimtelijke relatie met de bovenverdieping ontstaat. Op de boven verdieping is tussen twee slaapkamers een buitenpatio ontworpen die in de zomer het beschut buiten zonnen mogelijk maakt.

gerealiseerd met H2S houtskeletbouw

 

 

 

^

 harnischmacher architectuur - woning - schimmert