<
 
harnischmacher architectuur
projecten contact
 
>
 

 

Woning te Kessel/ 2006

 

 

In Kessel was een kavel gekocht dat door de planologische indeling een driehoekige vorm had op een markante locatie in de wijk. Hierop diende een duidelijk onderscheid tussen hoofdvolume en subvolume te worden gemaakt, waarvan  voor het hoofdvolume een dakhelling van twintig graden was gevraagd. Binnen deze criteria is een woonruimte ontworpen die gevormd wordt door een continue wand. De wand knikt op hoeken en tilt zichzelf van de grond om aan de achtergevel een openheid naar de tuin te garanderen. Hierdoor ontstaat aan de achtergevel een mogelijkheid om een patio op de verdieping te creŽren die voor voldoende indirect daglicht  zorgt, dat via een vide in de woonkamer valt. Het licht versterkt tevens de convergerende ruimtelijke werking. De wens van de opdrachtgever om de directe zoninstraling tot een minimum te beperken is op deze manier samengebracht met een ruimtelijk concept.

 

 

 

^

 harnischmacher architectuur - woning - kessel